Uspješno završen projekt Prvi koraci u roditeljstvu

Podijelite naš članak:

Udruga IFFD-Hrvatska u 2023. godini dobila je bespovratna sredstva za provedbu projekta usmjerenog podršci roditeljstvu pod nazivom “Prvi koraci u roditeljstvu” u sklopu javnog poziva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Projekt se provodio od rujna 2023. do lipnja 2024.

Cilj projekta je bio osnažiti roditelje s potresom pogođenih područja, a obuhvaćao je Sisačko-moslavačku županiju i Grad Zagreb.
Kroz radionice je prošlo više od 70 roditeljskih parova s potresom pogođenog područja.

Održano je 5 interaktivnih edukacija i 5 grupnih radionica u Sisačko – moslavačkoj županiji te 11 interaktivnih edukacija i 11 grupnih radionica u Gradu Zagrebu.

Za vrijeme edukacija poštovala se IFFD case-study metodologija rada u 4 standardna koraka: samostalni rad, rad supružnika, rad u manjim grupama i moderirana interaktivna edukacija.

Roditelji su usvojili nove metode odgoja uz pomoć kojih će pozitivno utjecati na razvoj talenata kod djece i preuzeti aktivnu ulogu u odgoju djece. Poboljšan i/ili novi pristup odgoju djeci će omogućiti da odrastu u cjelovite osobe, spremne preuzeti svoju odgovornost u društvu.

Sudjelovanjem u projektu mlade obitelji su kroz edukacije i radionice razmijenile mišljenja i iskustva, te se povezale kroz nove zajedničke inicijative ili privatna druženja što je pridonijelo ostvarenju preporuke Vijeća Europe koja ističe da je roditeljima potrebna neosuđujuća i nestigmatizirajuća okolina.

Uspješan završetak projekta obilježen je organiziranjem animiranog druženja roditelje i djece koji su sudjelovali u tečaju.
Događaj je okupio više od 150 sudionika.

*Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u svrhu pružanja podrške roditeljstvu. *

Pretplatite se na naš newsletter

Subscription Form

Drugi članci

Objavljeno

Druženje obitelji

U nedjelju 19.05.2024. održalo se druženje obitelji koje su bile polaznici tečaja u organizaciji IFFD-Hrvatska, a u sklopu projekta koji

Objavljeno

IFFD u Sisku

Od rujna 2023.godine Udruga IFFD Hrvatska u sklopu projekta “Prvi koraci u roditeljstvu” provodila je svoje aktivnosti po prvi put