Publikacije

Kako odgajati volju

autor: Fernand Corominas

izdavač: Verbum

Prelistajte knjigu klikom na ikonu!

Knjiga Kako odgajati volju, autora Fernanda Corominasa (prvijenac u novopokrenutoj Verbumovoj biblioteci Obiteljsko obogaćivanje) bit će od velike koristi roditeljima, djedovima i bakama, učiteljima, profesorima i svima onima koji se bave odgojem. Pisana je jednostavnim i jasnim jezikom koji olakšava čitanje, a temelji se na inovativnim pedagoškim pravcima i novom pristupu odgoju – teoriji pozitivne motivacije kao najučinkovitije metode odgoja.

Roditelji će u ovoj knjizi otkriti na koji način mogu učinkovitije odgajati svoju djecu primjenjujući pozitivnu motivaciju i potičući kod svoje djece samopoštovanje i optimizam. Osim na čvrstim antropološkim i pedagoškim osnovama, knjiga se temelji i na mnogobrojnim empirijskim istraživanjima provedenima u ustanovama i tvrtkama koje nastoje postići cjelovitu izvrsnost.

U svakom poglavlju ove vrlo praktične knjige iznesen je cjelovit plan djelovanja koji svatko može prilagoditi vlastitoj situaciji i koji omogućuje konkretnu i učinkovitu primjenu stečenog znanja u nastojanju da našoj djeci pomognemo da postaju bolje osobe i ostvare svoj puni potencijal.

Roditeljski kompas je knjiga koja sažima znanja i iskustva roditelja o tome kako uspjeti u odgoju svoje djece. Autor, James B. Stenson, povezuje trideset godina rada u obrazovanju s iskustvima roditelja koji su bili uspješni u vodstvu svoje obitelji i koji su ispunili svoju svetu zadaću ‒ ispravno su odgojili svoju djecu.

Kako su u tome uspjeli i zašto su to radili, u fokusu je ove knjige. Oblikovanje karaktera, suzbijanje potrošačke kulture, razumijevanje discipline i nošenje s utjecajem masovnih medija – neke su od tema obrađenih u Roditeljskom kompasu.

Istovremeno, knjiga daje duboke uvide o obiteljskom životu i roditeljskom vodstvu, koji će vam pomoći zadržati stratešku viziju roditeljstva istovremeno se fokusirajući na praktične svakodnevne zadatke. Potiče vas, mame i tate, da radite zajedno i u istom smjeru, te da surađujete s drugim roditeljima da biste se međusobno podržavali i ohrabrivali. Pruža spoznaje kako pomoći djeci da bolje razumiju važne pojmove poput slobode, odgoja za dobro, lijepo i kulturno, te da razviju kritičko mišljenje i budu selektivni prema medijima.

Ova knjiga na konkretan i primjenjiv način opisuje temeljne postavke roditeljskog vodstva i pruža svevremeni kompas na putu roditeljstva. Zasigurno ćete joj se uvijek iznova vraćati.

Roditeljski kompas

autor: James B. Stenson

izdavač: Verbum

Brak za novo vrijeme

autor: Antonio Vazquez

izdavačVerbum

Prelistajte knjigu klikom na ikonu!

Autor knjige je Antonio Vazquez. Potraga za srećom i dalje je trajna želja svakog muškarca i žene. Upravo je ljubav oduvijek nepresušni izvor sreće, a brak je povlašteno mjesto gdje ljubav možemo pronaći i iskusiti. Naša je glavna zadaća otkriti neizmjerne mogućnosti za sreću koje u sebi sadržavaju bračni odnosi i naučiti kako savladati poteškoće i prepreke koje se mogu pojaviti.

Na stranicama ove knjige čitatelji će sigurno prepoznati neke situacije u kojima su se nalazili ili se nalaze, te konkretne prijedloge i ideje kako bolje osmisliti svoj brak i učiniti ga istinskim izvorom radosti.

Osim toga, ova će knjiga biti pomoć svima koji rade na području bračnog savjetovanja, jer je nastala iz bogatoga profesionalnog iskustva autora.

»Kako to uspijevaš? Kako se organiziraš da možeš kuhati za toliko ljudi, obavljati kupnju, prati rublje? Kako je moguće da u kući ima mira za učenje, kako vam ostaje vremena za zabavu? Koja je vaša tajna?«

Na ovim stranicama autorica Rosa Pich-Aguilera Roca, majka 18 djece, zaposlena na pola radnog vremena i članica nekoliko upravnih odbora, otkriva nam kako se može biti sretan i »super se provoditi« s djecom, bez obzira na to imali ih 1, 2, 3… ili 18, kao što je njezin slučaj. Uz mnogo anegdota i zabavnih priča u kojoj su glavni likovi njezina djeca, suprug, prijatelji itd., priča nam o svakodnevici svoje obitelji, o izazovima s kojima se suočavaju i o predivnoj pustolovini koju predstavlja njezin obiteljski život.

Knjiga puna praktičnih iskustava koje nudi jedna brojna obitelj i koja nam pokazuje da su djeca (jedno, dvoje, troje ili više) izvor sreće u domu.

Obitelj Postigo Pich trenutačno je obitelj s najviše djece koja se školuju u Španjolskoj, a moguće i u Europi. Nedavno je BBC o njima snimio dokumentarac pod nazivom Najveća obitelj na svijetu, a uz to se i često pojavljuju u španjolskim medijima.

Kako biti sretan s 1, 2, 3... djece?

autor: Rosa Pich-Aguilera Roca

izdavačVerbum